Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

lørdag 25. september 2010

Gaver på vandring....

Forleden dag kom det pakke til meg i postkassen. Dette var 'Gaver på vandring' fra 
 Mye qilting og litt anna herlig pakke med nydelig kort. Har du ikke besøkt henne før, kan jeg anbefale et besøk. Veldig fin blogg. Jeg fikk gaven  fordi jeg var en av de 3 første som la inn en hilsen hos henne da hun fikk sin gave. Her ser dere hva jeg fikk.

Nå er det min tur og de tre første som legger igjen en hilsen på dette innlegget, får pakke fra meg.
Ønsker dere alle en riktig god helg!

mandag 20. september 2010

Kurshelg...

Denne helgen var jeg på kurs med Anne Beier Finnestad, og damen er jo en opplevelse i seg selv. Hun gir alt og inspirerer til tusen. Hun oser av kunskap, som vi kan fråse i. Her ser dere litt av de to løperene som ble påbegynt. Gleder meg til å gjøre de ferdige.
Ha en fortsatt fin uke!

fredag 17. september 2010

Vognteppe m.m.

Endelig er jeg kommet til lukkekanten på vognteppe til mitt yngste barnebarn. Han er over to mnd. nå, så det var på tide. Det er ikke alltid det går så fort unna som man skulle ønske. Han var annonsert som jente etter ultralyd og jeg tok sjansen og begynte på jenteteppe. Så ble det en herlig gutt og det var bare å begynne på nytt og her ser dere resultatet. Mønsteret har jeg komponert selv. Bamsene har jeg lånt og gjort noen forandringer på. Vet ikke hvor barmsetegningene kommer fra.

Det er dårlig med lys inne på kveldene nå, så kvaliteten på bildene blir deretter.
Har også startet på kurs for bunadsjakke. Har sunnfjordbunad og dette skal bli jakke til den. Har ønsket å sy jakke lenge og når det ble utlyst kurs var jeg ikke sen om å melde meg på. Det blir visst mange kurs på meg i høst. Noen kurs bare "må" man ha med seg.
Årets kantareller er høstet. Kanskje skal jeg sjekke flere faste plasser vi har. Får se, der er rikelig i fryseren fra i fjor. Det er bare så morsomt å høste.
Forrige helg var vi på vår tradisjonelle høsttur til Skjåk. Det er bare blitt en hyggelig tradisjon. Vi har reist dit på høsten i over tyve år. Vi kjøper mandelpoteter for vinteren og plukker tyttebær. Her er det så rikelig å plukke av at det er vanskelig å stoppe. Vi klarte å stoppe på 18 kg i år, så det ble rikelig på våre kjære naboer også.
Når vi er ute på tur og det ikke er min tur til å kjøre, tar jeg ofte frem strikkepinnene. Pulsvarmere er greit arbeid i bilen. Her et par som ble strikket denne helgen. Mønster fra eget hode. Fremsiden og baksiden har ulike mønster. Hadde jo kjøpt inn lys lilla og rosa babygarn til den ventede prinsessa, nå blir det pulsvarmere.
Framsiden med flette
og baksiden med skrå perlestrikk.

I quiltegruppa vår har vi en del fellesprosjekt, som skal gå til utlodninger. F.eks. Julemessa som går av staben i  november hvert år.
Til våren skal quilttreffet i Sogn og Fjordane gå av staben her og da trenger vi også gevinster. Her ser dere et stitchery som skal inn i et teppe etter mønster Oldemors Fotoalbum av Wenche Wolff Hatling.

I helgen skal jeg på kurs med Anne Beier Finnestad. Du verden så jeg gleder meg. En hel helg ilag med kreative damer på kurs. Så er det jo som vanlig. Hva slags stoffer skal jeg velge å ta med. Jeg pakker og ompakker helt til jeg går ut døren. Er det andre som har det slik mon tro?
Ønsker alle som ser innom en riktig god helg!


torsdag 2. september 2010

Dåpsutstyr

Da vil jeg gjerne vise dere dåpsutstyret som jeg har sydd til mine barnebarn. Det er åtte år siden jeg sydde de første delene og så har det blitt mer underveis ettersom banabarna har komt. Det sydd i silkebrokade og brukes utenpå dåpskjolen. Har valgt å bruke det lyse stoffet som er brukt i vesten på Sognebunaden, hvor min bestefar kom fra.
Til guttene har jeg sydd to luer og bringeklut. Her er luen som skal brukes på søndag.


Her ser dere en anne guttelue jeg har sydd sett bakenfra. Den er femdelt.
Bringekluten til guttene ser slik ut og skal også brukes av prinsen, som skal døpes på søndag. Båndene er festet på innsiden med sløyfer på festepunktene som på luene. Glemte å ta bilde av det.

Så var det jentesettet.
Det har røde kanter. Først luen.
Og så bringekluten. Den er pyntet mer i stil med luen.


Da får jeg fortsette med å finne frem duker og annet utstyr som skal bringes på plass. Min datter har full kontroll og jeg bistår med deg som måtte ønskes.
Gleder meg masse til i morgen, for da kommer min eldste datter, hennes mann med tre barnebarn. Studenten kommer selvsagt også og min kjære svigermor. Her blir det liv i huset.
Og tenk det er bare fine værmeldinger :)

Ønsker dere alle en riktig god helg!