Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

lørdag 27. november 2010

Advent

Jommen ble jeg ikke ferdig med adventskalenderen. Det har tatt lang tid denne gangen. Ja hele høsten og ennå er ikke alle 24 lommene ferdige. D.v.s tallene mangler. Men mitt barnebarn på 3 år kan ikke tallene ennå og alle posene skal ikke henges opp samtidig. Det kan bli litt mye for en liten stakkar mener min datter. Mønsteret er fra Tilda. Har bare flyttet litt på figurene, så den ikke er helt lik en av brødrene sine. Har sydd flere Tilda.kalendere tidligere.

3-åringen er helt Pingu frelst, så jeg hadde egentlig ikke noe valg. 
 Hadde mange rester fra de andre kalendere jeg hadde laget, og har allrede kjøpt inn det som trengs til nestemann. Minsteprinsen må nok få sin til neste advent.
I natt var et annet barnebarn på overnattingsbesøk og i dag bare måtte vi begynne å ta frem litt adventspynt. Hun og morfaren har pyntet juletre ute på altanen og inne har vi tatt frem litt til. I morgen skal løpere og annet adventpynt frem. Det er så koselig med alt som gir glede, lys og varme i mørketida.

Lysestaker og engler, som en har hatt i årevis, må frem. Det er  den tradisjonelle pynten som lager tradisjoner. Englene er det min nabo som har heklet . 
Men det skal ikke stikkes under en stol, det kjøpes alltid noe nytt.
Ønsker alle mine besøkende en riktig god 1. advent! 

onsdag 24. november 2010

Jeg vant,jeg vant.......

Se så heldig jeg har vært. Jeg vant hovedgevinsten på en av de mange lokale basarene her. 

Det sitter ofte noen å selger lodd rundt omkring og jeg prøver å støtte opp om dugnadsarbeidet. Det kommer mange tilgode og uten ville det bli et kjedelig kulturliv. Ikke minst tilbudene for barn og unge. Å delta i slikt dugnadsarbeid er ikke minst sosialt og veldig givende.
At jeg skal vinne noe når jeg tar lodd, tenker jeg ikke mye på. Det glimter noen ganger til, men aldri har jeg vunnet hovedgevinsten før. Duken måler 240 X 150.

Ellers, så holder jeg på med en adventskalender. Om den blir ferdig er det helsa som bestemmer, men nå er det så lite igjen at jeg tror dette skal gå bra. Nå gleder jeg meg til helga når adventspynten skal frem.
Ønsker dere alle en god førjulstid!

fredag 19. november 2010

Varme plagg til vinteren

Vi har hatt mildvær en stund, men nå er det kaldt og rimfrosten har lagt seg. Siden vi skriver november er jo dette ikke uventet og varme plagg er på sin plass. Har strikket et sjald i garnet Faerytale på pinner  nr. 6. Det er to meter langt.

Mønsteret er blitt til underveis.
 Det er mykt og deilig og skal bli en fornøyelse å ta i bruk.
En av mine døtre, hun som er mor til den minste prinsen, triller mye og hun ønsket seg lange varme pulsvarmere. De er strikket i garnet Sulki, som er av merino, alpakka og silke. Kunne faktisk tenkt meg et par selv.

Denne kransen har hengt ute til alle årstider i mange år. Perlene har fått preg av det.

I kveld skal klubbdamene møtes for å lage julepølser. Det er alltid trivelige kvelder med masser av godt humør med "noko attått".
Ønsker dere alle en god helg!

lørdag 6. november 2010

Ut på tur.... småtur

På mine spaserturer er jeg så heldig å ha denne vakre naturen å spasere i. Denne bøkeskogen skal vistnok være Europas nordligste viltvoksende bøkeskog. Den er ikke stor, men den har nydelige farger nå og deler årets siste fargeprakt med oss. I utkantene står store grantrær.
I lag med de trærene som ennå er grønne, blir kontrastene merkbare.
 Her deler veien seg. Den venstre fortsetter som grusvei  mellom store bøketrær, mens den til høyre fører mot isjasstien. Ja den har fått det kallenavnet, fordi den består av myk skogbunn og mye brukt av beboere som har denne type plager.
Når en kommer inn under et grantre blir lyset merkbart redusert. Den trolske stillheten er til å ta og føle på. Herlig rekreasjon for meg. Som dere ser er det satt ut benker her og der, hvor en kan sette seg ned og bare nyte.
Lerke trærene har bare høstslør igjen mens konglene henger trofast på.
Da jeg kom inn i bøkeskogen var det slutt på batteriet.
Ha en fin lørdagskveld.

fredag 5. november 2010

Fingervanter.

I dag har jeg postlagt et par fingervanter til mitt eldste barnebarn. Nå håper jeg de er passelige og slik han ønsket seg de. Like spennende er det om de andre guttene også vil ha slike. Det er ikke det mest spennende jeg har strikket. Et skikkelig pusleri om jeg skal si det. Jeg har strikket de i Sisu garn etter eget hode.

På vei hjem kjøpte jeg nytt garn, som skal bli et sjerf.
Det er godt å komme i hus, for ute avløser den ene regnbygen den andre, men du verden så mange fine høstfarger det er å nyte. Nå skal jeg koke meg en herlig kopp te, tenne noen lys og riktig kose meg med en bok. Det er tid for å kvile ryggen litt igjen.
God helg til dere alle er ute i blogglandia.