Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

søndag 12. juli 2009

Besseggen

Det har vært en travel uke med mye overtid. Det er tørt ute så litt hagevatning må en ta på kvelden også. Men i går kveld kom det regn og i dag er det skikkelig vokstervær. Varmt og fuktig. På fredag tok jeg en time avspassering og vi reiste til Gjende. Overnattet på Bessheim. Fint innredet hotell/fjellstue. Fine rom og godmat. Så lørdag gikk vi Besseggen. Etterpå bar det rett hjem for å sitte barnevakt.


Her på oppstigningen fra Memurubu. Oppstigningen her er ca 400 m på fin sti og godt terrent å gå i. Sånn som vi vestlendinger er vant til. Du kommer deg fort opp i høyden.


Vi hadde mye regn og skodde. Her lurte vi på om vi kommet til Bandet. Litt lenger opp i bakken fant vi ikke lenger noen T-er. Stien tok også en litt rar retning ut fra hvor vi trodde vi var.. Skodda var tykk og vi såg lite fremover. Tok oss en pause og ventet til det kom noen andre. De var totalt seks stykker og en hadde gått før. Vi fant ut av det i lag, men de stusset de også.
Her det riktige Bandet. Vi er nå på vei opp Eggen, ca 3-400 m lang. og her der det så bratt at en går på alle fire og ta bilder lenger oppe er ikke snakk om. Det er tross alt ca 700 m ned på den ene siden og noen hundre ned på andre siden. Selve Eggen er ikke mange meterene bred og når en da skal klatre på alle fire har en nok med seg selv. Vi fikk skodde lenger oppe og det var helt greit for da kunne vi ikke se hvor langt ned det var. Det regnet skikkelig så fjellet var litt glatt og sleipt. Men vi greide det og når en står på er det ikke lenge gjordt. Det går fort unne når det går så rett opp som her.

Her er vi kommet under skodda og ser ned til Gjendebu.Pluselig skiftet lyset og det ble en trolsk steming over Gjende.

1 kommentar:

  1. Flotte bilder! De er jammen spreke, og det er visst full fart både i jobb og fritid!

    SvarSlett