Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

mandag 30. august 2010

Helgasysler

I helgene prøver vi å finne på noe ekstra. Det er tross alt vår fritid og vi prøver å fylle den med posetive opplevelser. Fredags kvelden var jeg invitert på havets festbord på Knutholmen i Kalvåg. Det er alltid like god mat der og en opplevelse jeg unner alle. Lørdag formiddag gjorde vi unna litt forberedelser til barnedåpen, som skal være neste helg. Vi hadde egentlig planlagt en tur i fjellet på ettermiddagen for å se etter multer. Været så ikke ut til å bli hva det hadde lovet og vi endret planen. Mann i huset hadde vært på kaia å kjøpt krabbe. Den ferdikokte krabben pakket vi og satte oss i bilen. Kjørte mot Gaularfjellet. I løpet av helgen strikket jeg ferdig to sett pulsvarmene. Det tredje paret ble også påbegynt.  Alle mønster blir til etter som strikket skrider frem. Så var det å lage en til i samme stil. Kan være en utfordring. Er ikke flink til å skrive ned.
Da vi ankom Gaularfjellet var det fremdeles litt uggent. Kan ikke si at toppene fristet i skodda, og lite kjent er vi også.
Så oss litt rundt omkring. Den multelyngen vi fant, var tom for bær. Bestemte oss for å kjøre til Balestrand for å overnatte der. Det ble Kviknes Hotel. Dette hotellet er en opplevelse i seg sjølv. Fint på baksiden også.
I Balestrand er det fint å gå tur og se på alle de fine husene. Bare se her. Og mange flere er der også.
Vi tok oss også en tur i den engelske kirken St. Olav. Var heldige å treffe presten og fikk en hyggelig samtale med henne.
Det bugner med frukt å Sogn, men den er ikke moden ennå. Kanskje vi tar oss en tur senere i høst.

Neste dag kjørte vi utover langs Sognefjorden og så oss litt rundt i Høyanger. Helt nede ved havna, ligger Kloumanns Allè. Et utrolig sjarmerende strøk med mange gamle hvite hus med nydelige rosebed.  Vert et besøk.

Har aldri ført kjørt gjennom Guddalen. Spektakuler tur opp fjellet. Fikk ikke tatt gode bilder av dette.
Da vi kom hjem igjen, ble vi invitert med på sjøtur. Fikk deilig makrell som vi kokte til kvelds.
Alt i alt, helgen var full av posetive opplevelser.

Som sagt så blir det barnedåp neste helg. Har tatt frem dåpsutstyret. Skal ta noen bilder så dere kan få se på det. Her en prøvetitt.

Ha en riktig fin uke!

3 kommentarer:

 1. Så flinke de er til å utnytte helga. Skulle tru de har vore vekke lenger enn ei lita helg, så mykje som de har fått med dokke!!

  Lukke til i helga som kjem!

  Solklem

  SvarSlett
 2. Du har hatt ei innhaldsrik helg, ser eg.
  Er spent på å få sjå næemare på dåpsutstyret, ser spennande ut. Lykke til med barnedåpen.

  SvarSlett
 3. Herlig med helgeturer av og til. Det er så mange fine steder her på vestlandet å reise til.
  Jeg også er spent på å få se mere av dåpsutstyret.
  Ha en fin og kreativ uke:)

  SvarSlett