Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

fredag 17. september 2010

Vognteppe m.m.

Endelig er jeg kommet til lukkekanten på vognteppe til mitt yngste barnebarn. Han er over to mnd. nå, så det var på tide. Det er ikke alltid det går så fort unna som man skulle ønske. Han var annonsert som jente etter ultralyd og jeg tok sjansen og begynte på jenteteppe. Så ble det en herlig gutt og det var bare å begynne på nytt og her ser dere resultatet. Mønsteret har jeg komponert selv. Bamsene har jeg lånt og gjort noen forandringer på. Vet ikke hvor barmsetegningene kommer fra.

Det er dårlig med lys inne på kveldene nå, så kvaliteten på bildene blir deretter.
Har også startet på kurs for bunadsjakke. Har sunnfjordbunad og dette skal bli jakke til den. Har ønsket å sy jakke lenge og når det ble utlyst kurs var jeg ikke sen om å melde meg på. Det blir visst mange kurs på meg i høst. Noen kurs bare "må" man ha med seg.
Årets kantareller er høstet. Kanskje skal jeg sjekke flere faste plasser vi har. Får se, der er rikelig i fryseren fra i fjor. Det er bare så morsomt å høste.
Forrige helg var vi på vår tradisjonelle høsttur til Skjåk. Det er bare blitt en hyggelig tradisjon. Vi har reist dit på høsten i over tyve år. Vi kjøper mandelpoteter for vinteren og plukker tyttebær. Her er det så rikelig å plukke av at det er vanskelig å stoppe. Vi klarte å stoppe på 18 kg i år, så det ble rikelig på våre kjære naboer også.
Når vi er ute på tur og det ikke er min tur til å kjøre, tar jeg ofte frem strikkepinnene. Pulsvarmere er greit arbeid i bilen. Her et par som ble strikket denne helgen. Mønster fra eget hode. Fremsiden og baksiden har ulike mønster. Hadde jo kjøpt inn lys lilla og rosa babygarn til den ventede prinsessa, nå blir det pulsvarmere.
Framsiden med flette
og baksiden med skrå perlestrikk.

I quiltegruppa vår har vi en del fellesprosjekt, som skal gå til utlodninger. F.eks. Julemessa som går av staben i  november hvert år.
Til våren skal quilttreffet i Sogn og Fjordane gå av staben her og da trenger vi også gevinster. Her ser dere et stitchery som skal inn i et teppe etter mønster Oldemors Fotoalbum av Wenche Wolff Hatling.

I helgen skal jeg på kurs med Anne Beier Finnestad. Du verden så jeg gleder meg. En hel helg ilag med kreative damer på kurs. Så er det jo som vanlig. Hva slags stoffer skal jeg velge å ta med. Jeg pakker og ompakker helt til jeg går ut døren. Er det andre som har det slik mon tro?
Ønsker alle som ser innom en riktig god helg!


6 kommentarer:

 1. Så flott teppet er! Det er kjekt å kunne lage eit unikt teppe, la seg inspirere og skape;o)
  Her var mange flotte handarbeid, det er kjekt å kunne veksle.

  Eg og ser fram til ei kjekk helg, eg har berre tenkt på kva stoff eg kan bruke. I føremddag skal eg finne fram og velje ut....;o)

  SvarSlett
 2. Lekkert teppe!
  Sannelig er du flink til å høste av naturen, litt av en fangst du har fått der!
  Høres ut som du ikke har fritidsproblemer denne høsten:D
  Kos deg i helga og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Hei,
  Så mye fint du har laget :o) Jeg har en pakke her jeg gjerne skulle ha sendt til deg :o) Du ligger inne med 'no-reply comment', og det betyr at jeg ikke får svart deg på mail. Kan du sende adressen din til: mvatshel@hotmail.com

  Ha en flott helg!

  Merete :o)

  SvarSlett
 4. Vakkert teppe! heldige gutten.

  Så flink du har vert som har plukka så mue sopp, og tyttebær. Her har det vert lite bær å finne i år. Kald vår og tørr sommer.

  Mye fint håndarbeid hos deg! Imponert eg! Nydelig dåpsklær,fint å se noe annet enn kvitt.

  Fint i Balestrand, skjønne bilder du viser, har aldri hvert der , men får jo lyst til å reise dit nå.

  Den kaktusen din med både rosa og kvite blomster.
  Enten så er det to sorter i samme potte, og så har bare den eine blomstra før. eller så må det ha oppstått ein mutasjon (Forandring i genene). Tror mest på det første. Hvor lenge har du hatt den?

  Tusen takk for koselig kommentar hos meg!
  Ønsker deg ein fin høst! Klem fra Mira.

  SvarSlett
 5. Hei.
  Så fint teppe du har laget til prinsen!
  Og lekre pulsvarmere har du også fått tid til å lage.

  Det må være godt å få varm jakke til kjølige "bunaddager".

  Mye deilig sopp og tyttebær du har plukket. Jeg har fått hekseskudd i ryggen, så det er ikke blitt mere plukking på meg. Tyttebær får jeg kjøpe, og heldigvis vokser trakt kantarellen lenge utover høsten.

  Klem.

  SvarSlett
 6. Så mykje flott du har laga. Eg og har nettopp strikka pulsvantar, og eg ser at vi har tenkt likt på litt av mønsteret. Det var jo artig! Babyteppet var lekkert :)

  SvarSlett