Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

torsdag 31. desember 2009

Barnekjippen


Her i byn har vi ein gammal tradisjon, vi går i Kjippen på nyttårsafta. Da kler alle seg ut som de vil og vi går i tog gjennom gatene. Det blir laget doninger og plakater. Her har alle en muligheter til å kommentere årets hendelser eller personer som har utmerket seg på godt og vondt. Det er egentlig en gammel tradisjon fra sildatida, der arbeidarane brukte muligheten til å si fra om saker og ting de gjerne ikke satte pris på. De siste årene er det også blitt arrangert barnekjipp, men den går stilt og rolig for seg som dere ser av disse bildene. Eterpå var det stor offentlig fyrverkri.
Kl. 23.59 går så Kjippen for de voksne og den går ikke stilt og rolig for seg. I år er det utlovet kr.10 000 i premiering for de beste innslagene.

Ønsker dere alle et godt nyttår.

2 kommentarer:

  1. Godt nytt år til deg og dine! Håpar de har hatt ei god romjul og er klart til eit nytt år, jubileumsår.... Vi fekk oss ein fin tur ut og såg dei flotte rakettane. Det var eit vakkert syn der vi sto ved Amfisenteret. Sykveldar skal vi nok få fleire av, det er eg sikker på at vi lagar plass til;o)

    SvarSlett
  2. Takk for koseleg komentar på bloggen min.Kjekt at nokon likar, og får lyst å lage det eg har prøvd å lage :)
    Ynskjer deg eit godt nytt bloggår.

    SvarSlett