Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

tirsdag 15. desember 2009

Julemarknader

Vi har vært en tur til Kiel i Tyskland. Slappet av fra julemas og riktig kost oss. Spist mye god mat, stressa ned og handlet godsaker til jul, Båd vått og tørt. Julemaknaden i Kiel var ett av målene. Her var det herlig førjulssteming og mange produkter med tyske tradisjoner. Vet ikke om alt var produsert i Tyskeland, prøvde å sortere dersom noe falt i vår intresse. En del designede produkter fikk vi ikke fotografere. Her lagde de også julegotterier, så vi kunne se at de var lokalprodusert. Noe ble innkjøpt her og noe andre plasser. Så gjenstår det å smake på det til jul og se om det faller i smak. Dette blir mest som et supplement til våre faste tradisjoner.

Lys produsert av bivokst, var det også en del av og jeg kunne ikke dy meg. Kjøpte også noen plater med bivoks og vek, så jeg kan lage med barnebarna. Fikk noen ideer til varianter her på markedet. Ikke alltid lite lett å få tak i bovoks her og så hadde denne bivoksen en deilig gul farge.
Disse hjertene var jo dekorative, men da vi ankom Oslo, gikk vi på julemaknaden der, og det var jo kopi av de tyske julemarknadene inkl. disse hjertene, men da med teksten på norsk. Til og med glühwein selte de her. Det var egentlig en nedtur, men en del gode norkse handarbeidsproduktervar her også. Kjøpte med en ny tovet hatt bland annet.


Ha en fortsatt god adventtid.

1 kommentar:

  1. Hei.Så koselig Julemarked.Kjempe trivelig.Dær kunne jeg tenkte meg å vært.Elsker honning lys deilig.Har altid laget det til jul.Men nå i år ikke.Ønsker deg en riktig fin Tirsdag og førjulstid.Klem fra Bodil..

    SvarSlett