Velkommen til bloggen min og vil du legge igjen ein kommentar eller helsing, set eg stor pris på det.

fredag 30. desember 2011

Snart 2012

Romjula nærmer seg slutten og eit nytt år ventar på oss. Familieselskapene har vore mange i romjula og det er like kjekt kvar gong. Mykje god mat og hyggeleg sosialt samvær. No er ungane så store at dei er byrja med søskenbarntreff i tillegg. Kjekt at dei vil føre vidare tradisjonane i familien.
Fyst av alt hadde vi jo besøk av Dagmar. Her har det mest gått ut over skogen og spesielt legg vi merke til alt som har ramla ned langs turstiane. Trær på 30-40 meters høgde har ramla som fyrstikker og ligg hulter til bulter over turstiar, som også blir brukt som skuleveg. No har kommunen som mål  å rydde før skulestart. Rotvelter som desse er ikkje å spøke med. Det viktigaste er at det ikkje går menneskeliv.
 I morgon er det nyttårsafta. På menyen står det pinnekjøtt med kålrotstappe, surkål og rødkål. Til dessert blir det panacotta med bærsaus. Så er det alle borna som skal ut å gå nyttårsbukk i nærmiljøet. Etterpå kl. 19.30 er det Barnekippen i byn. Kl. 24.00 er det dei voksen, som skal ut å gå i Kippen. Ein heilt spesiell tradisjon vi har her i byn. Ikkje alle er like begeistra for den. Nyttårsafta kan det lett bli litt for mykje alkohol hos enkelte deltakere. Alle som vil kan kle seg ut, lage doniga eller plakater der ein kan seie i frå om kva ein meiner om mangt og mykje når ein så går i tog gjennom byn. Svært mange møter opp for å sjå på dette opptoget. Mi meining er at tradisjonar skal ein ta vare på, men ein kan jo prøve å påvirke i posetiv retning.
Var ein tur til Nordfjordeid i dag. På fjellet var det nydlig vinterføre.
Helsar alle mine besøkande 
Så snakkast vi på nyåret :)

7 kommentarer:

 1. Godt med trivelige tradisjoner, og godt når de føres videre;)
  Takk for trivelig lag i 2011, og et godt nytt år ønskes deg og dine!!..så blogges vi igjen!
  Nyttårsklem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Kjekt med tradisjonar og stas at dei vil fortsette! Riktig godt nyttår til deg!

  nyttårsklem ;O)

  SvarSlett
 3. Godt nyttår! Takk for det gamle . Gillt med gode tradisjoner ,ser ut som du er flinke med det .
  Klem Kari

  SvarSlett
 4. Godt nytt år til deg og!

  Solklem

  SvarSlett
 5. Godt nytt år! Så nydelig blått bilde!

  SvarSlett
 6. Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år:)

  SvarSlett